Voetjebal Methode

Learn and Play The Voetjebal Way!

Voetjebal missie: de kracht van voetbal gebruiken om het menselijk potentieel te ontwikkelen

De Voetjebal-methode is in 2005 ontwikkeld vanuit de gedachte dat kinderen in deze tijd te weinig gevarieerd bewegen. Kinderen die goed kunnen bewegen, zijn ook beter in staat om cognitieve vaardigheden te ontwikkelen.
 

Voetjebal
'Leren om te bewegen, bewegen om te leren'

 

Voetjebal is het eerste speciale voetbal speelconcept van Nederland voor kinderen van twee tot en met vijf jaar. Kleuters en peuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier kennis met een bal, samen met één van hun ouders, waarbij de nadruk uiteraard op spel en plezier ligt. Tijdens de Voetjebal lessen wordt ruimschoots gebruik gemaakt van vrolijke muziek waardoor de les een swingend karakter krijgt.

Maar Voetjebal is nog veel meer dan een voetbal speelconcept. Veel basale ontwikkelingsgebieden worden tijdens de sessies aangesproken. Op een speelse manier leren de kinderen onder andere kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen.
Tevens zijn er diverse elementen van een 'gezonde leefstijl' in de lessen verwerkt.

Al het Voetjebal – materiaal is speciaal ontworpen voor kinderen en stimuleert hun coördinatie, behendigheid en balans. Er worden kegels gebruikt, speciale skill ballen, maar ook hoepels, pitzakken en balanceerborden, dit alles in vrolijke kleuren. Tijdens de Voetjebal sessies ontwikkelen de kinderen tevens o.a. hun sociale vaardigheden, concentratievermogen, het kunnen uitvoeren van simpele opdrachten en winnen zij aan zelfvertrouwen.

 

Het Voetjebal programma is onderverdeeld in 3 werelden. In elke Voetjebal Wereld krijgen de kinderen, op diverse gebieden, vormen aangeboden die aansluiten op het ontwikkelingsniveau van het kind.
Wij trainen progressief bij Voetjebal. Dit betekent dat elke opvolgende Voetjebal Wereld een progressie is op de vorige.

 

Voetjebal Nederland 
Van Diepenburchstraat 44
2597 PV Den Haag

info@voetjebal.com
 
Terug naar boven